ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ;

Το να τρώμε υγιεινές τροφές είναι και δύσκολο λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά ακόμη και αν το καταφέρουμε οι τροφές έχουν χάσει το 50% της θρεπτικής αξίας τους σε σχέση με 100 χρόνια πριν. Από τις αρχές του 1900, η θρεπτική πυκνότητα των τροφών μειώθηκε στο 40-60% (σύμφωνα με έρευνα στο πανεπιστήμιο του Colorado.
Άρα οι τροφές σήμερα στερούνται βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συγκριτικά με αυτές των παππούδων μας.
Συγκρίθηκαν τα θρεπτικά χαρακτηριστικά των τροφών καταχωρημένα στο USDA το 2000 σε σχέση με το 1963. Χαρακτηριστικά η βιταμίνη C στις πιπεριές μειώθηκες από 128 mg σε 89mg (-69%) και η βιταμίνη Α  στα μήλα από 90 mg σε 53mg (-59%).
«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα;» Μάλλον όχι πια, αν σκεφτούμε ότι το μήλο πια έχει 82% λιγότερο  μαγνήσιο σε σχέση με αυτό πριν 100 χρόνια.
Η χρήση όμως συμπληρωμάτων θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά τη λήψη ιατρικού ιστορικού και ειδικών εξετάσεων.

Read more at http://www.mylady.gr/arthra/2013/07/03-maria-psoma-giati-hreiazomaste-vitamines/#.V394HvmLTIU#qISGROHc0jWoDvfD.99

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *