ΔΕΙΞΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΜΕΡΟΣ Α)

Μην ξοδεύετε μια περιουσία σε αντιγηραντικές κρέμες για να δείχνετε νεότερες. Το μυστικό είναι να καταναλώνετε τα σωστά είδη τροφίμων.

Οι περισσότερες γυναίκες στρέφονται προς την αισθητική χειρουργική, για να αναστρέψουν το αποτέλεσμα του χρόνου. Ωστόσο αυτό είναι μια εξωτερική παρέμβαση, η ριζική αλλαγή συνδέέται με την τροφή που μπαίνει στο σώμα σας. Η λύση είναι σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Το σώμα έχει την πλήρη ολοκλήρωση περίπου στην ηλικία των 25. Μετά από αυτή την ηλικία, το σώμα σας αρχίζει τη διαδικασία της γήρανσης και το ποσοστό ανανέωσης των κυττάρων σας επιβραδύνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι για όσες είστε πάνω απο 25, είναι αργα για αλλαγή. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να μπείτε στην διαδικασία της αντιγήρανσης . Εφ ‘όσον ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, μπορείτε να φαίνεσθε ακόμα νεότεροι.

1. Τρώτε μαύρη σοκολάτα
Η σοκολάτα περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώσετε οποιοδήποτε είδος σοκολάτας. Η σοκολάτα γάλακτος δεν έχει καμία θρεπτική αξία, η μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο είναι αυτή που είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά. Επίσης η μαύρη σοκολάτα έχει χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη, έτσι είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή. Υπάρχουν πια στο εμπόριο σοκολάτες μαύρες με stevia, οι οποίες είναι ιδανική επιλογή.

2. Καταναλώστε κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Περιέχει αντιοξειδωτικά (ρεσβερατρόλη) που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ενώ συντελλούν και στην καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου. Αν προτιμάτε το λευκό κρασί, έχει επίσης αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.

3. Φάτε καρύδια Βραζιλίας
Τα καρύδια Βραζιλίας είναι ένα τρόφιμο που η κατανάλωσή του σας κάνει να δείχνετε νεότεροι. Είναι πλούσια σε σελήνιο, το οποίο ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος. Το σελήνιο κρατά, επίσης, τα μαλλιά και τα νύχια σας υγιή. Αν υποφέρετε από ακμή, μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος σας και να σας βοηθήσει στη θεραπεία την οποία ακολουθείτε. Τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, το οποίο καταπολεμά τη φλεγμονή του δέρματος και βοηθά στην αντιμετώπιση του εκζέματος και της ψωρίασης. Το ξηρό δέρμα ενισχύει την πρόωρη γήρανση απο ένα δέρμα πιο λιπαρό.

4. Τρώτε λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια αποτελούν πηγή ωμέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων. Το σώμα δεν μπορεί να παράγει ωμέγα-3 από μόνο του , γι ‘αυτό τα προσλαμβάνει μέσω της διατροφής. Τα ωμέγα-3 ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος, με αυτό τον τρόπο διατηρείται το δέρμα απαλό και εύπλαστο και αποτρέπεται η ξηρότητα. Τα ω3 τα βρίσκουμε στο σολομό, στο τόνο, στον ξιφία, στη ρέγκα, στο σκουμπρί και στις σαρδέλες. Ο σολομός επίσης βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο λαμπερό

5. Δοκιμάστε goji berries
Καταναλώστε τα και δείξτε νεότεροι. Τα goji berries αποτελούν τη νέα σούπερ τροφή. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα για τον οργανισμό λιπαρά οξέα. Περιέχουν δέκα φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά, επομένως είναι ιδανικά στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης. Επίσης ένα σημαντικό όφελος των goji berries είναι πως ενθαρρύνει τους υποδοχείς της ινσουλίνης του δέρματος για να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Αυτό είναι σημαντικό, διότι όταν τα επίπεδα της ινσουλίνης σας είναι πολύ υψηλά, μπορεί να προκληθεί φλεγμονή η οποία επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

6. Αντικαταστήσετε τα δημητριακά του πρωινού με βρώμη
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα θρεπτικό μπόλ με βρώμη. Η βρώμη περιέχει βιταμίνη Ε η οποία έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και Β γλυκάνη, η οποία μειώνει την χοληστερόλη στο αίμα.

7. Πιείτε άφθονο νερό και πράσινο τσάι
Η συνιστώμενη δοσολογία για κατανάλωση νερού είναι οκτώ ποτήρια κάθε μέρα. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο πλήρως. Το πόσιμο νερό εξασφαλίζει όλα τα κύτταρα στο σώμα σας να παραμένουν ενυδατωμένα. Ξεκινήστε με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μισό λεμόνι το πρωι, το οποίο θα αποτοξινώσει το ήπαρ. Πιείτε 2-3 φλυτζάνια πράσινο τσάι. Πλούσιο σε επιγαλλοκατεχίνες, αυξάνει το μεταβολισμο και λειτουργεί αντιοξειδωτικά.

Καταναλώνοντας τρόφιμα τα οποία σας βοηθούν στην αντιγήρανση και ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, βελτιώνεται η γενική υγεία του οργανισμού σας και η ποιότητα του δέρματός σας.

Για να φανούν ωστόσο τα οφέλη χρειάζεται χρόνος.Ακολουθώντας μια σωστή διατροφή θα δείτε τα οφέλη σε δύο μήνες.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλες ότι όσες εξωγενείς παρεμβάσεις και αν κάνουμε, δε θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και διάρκεια, αν δεν φάμε τις σωστές τροφές.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *