ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο καθαρισμός προσώπου είναι η αρχή όλων των θεραπειών προσώπου. Καλό είναι να προηγείται ό,τι θεραπεία ή πρωτόκολλο επιλέξουμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας. Και αυτό γιατί το σμήγμα αποτελεί φραγμό για τους πόρους του προσώπου μας και δεν επιτρέπει την εισχώρηση ουσιών στο δέρμα του προσώπου μας. Με έναν καθαρισμό επιτυγχάνουμε:

 

 1. Καθαρισμός των πόρων του προσώπου μας από το περιττό σμήγμα.
 2. Αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας.
 3. Αύξηση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών.
 4. Πρόληψη δερματικών ξεσπασμάτων ( skin breakouts).

 

Συχνές Q+A

 

 • Σε ποιους απευθύνεται; Ο καθαρισμός απευθύνεται και αφορά όλα τα φύλα και όλες τις ηλικίες από την εφηβεία και μετά.
 • Πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος να κάνω; Καθαρισμό μπορεί κανείς να κάνει όλο το χρόνο, καλό θα ήταν να αποφεύγεται το βαθύ καλοκαίρι (Ιούλιος, Αύγουστος). Ιδανική περίοδος είναι μετά το καλοκαίρι (Σεπτέμβρης, Οκτώβρης) και για τις γυναίκες ιδανικό διάστημα είναι μετά το τέλος της εμμήνου ρύσεως.
 • Θα πονέσω; Η διαδικασία του καθαρισμού έχει διάφορα στάδια. Το στάδιο της εξαγωγής του σμήγματος μπορεί να είναι ελαφρώς επώδυνο αλλά ανεκτό. Ακολουθεί αποσυμφορητική μάλαξη και μάσκα ηρεμιστική που δεν θα αφήσει καμία δυσάρεστη επίγευση.
 • Πόσο διαρκεί; Η διάρκεια του καθαρισμού μπορεί να είναι από 90-120 λεπτά.
 • Μετά θα είμαι ερεθισμένη/ πρησμένη; Μετά τον καθαρισμό μπορεί να υπάρχει ένας ερεθισμός αλλά τα προϊόντα που βάζουμε μετά καταπραϋνουν την επιδερμίδα και δεν υπάρχει κάτι πολύ έντονο.
 • Μπορώ να βαφτώ μετά; Αμέσως μετά τη θεραπεία και για 3 μέρες μετά ιδανικά είναι να μην χρησιμοποιηθεί μακιγιάζ στο πρόσωπο. Αν είναι απαραίτητο προτιμήστε την ενυδατική σας σαν βάση και προϊόντα σε μορφή σκόνης (πούδρες, ρουζ).
 • Τί πρέπει να προσέχω μετά; Μετά τον καθαρισμό προσέχουμε πολύ την υγιεινή και την καθαριότητα, αλλάζουμε πάντα πετσέτα προσώπου και μαξιλαροθήκη, δεν πιάνουμε το πρόσωπό μας με βρώμικα χέρια, αποφεύγουμε να φέρνουμε τα κατοικίδιά μας κοντά στο πρόσωπο και τουλάχιστον για μια εβδομάδα μετά χρησιμοποιούμε αντιλιακό ότι εποχή κι αν είναι.
 • Πόσο συχνά πρέπει να κάνω; Η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, την διατροφή μας και το πόσο προσέχουμε το δέρμα μας σε καθημερινή βάση.