ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ;

Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε ένα quesadilla ή burrito μην ξεχάσετε να προσθέσετε δίπλα μια κουταλιά ρύζι η φασόλια – είναι καλό για το παχύ σας έντερο.
Αποδείχτηκε πως αν απλά τρώτε φασόλια τρεις φόρες την εβδομάδα, και καστανό  ρύζι μια φορά την εβδομάδα, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το καρκίνο του παχέως εντέρου.
Είσαι ότι τρως.
Για τρία χρόνια, ερευνητές εντόπισαν σχεδόν 3.000 άτομα τα οποία έκαναν κωλονοσκοπήσεις, συγκρίνοντας τις δίαιτες τους ανάλογα με τη συχνότητα των πολυπόδων του παχέως εντέρου(μικροί όγκοι στο έντερο που οδηγούσαν στον καρκίνο του παχέως εντέρου). Άνθρωποι που έτρωγαν φασόλια τρεις φόρες την εβδομάδα είχαν 33 % λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αυτούς τους πολύποδες, και επίσης αυτοί που έτρωγαν καστανό ρύζι μια φορά την εβδομάδα μείωσαν το ρίσκο κατά 40 %. Αλλά φαγητά που βοηθάνε : μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά( μια φορά την ήμερα) και αποξηραμένα φρούτα τρεις φόρες την εβδομάδα. Αυτά μείωσαν το ποσοστό των πολυπόδων κατά 25 %.
Οι φυτικές ίνες
Τι είναι αυτό που κάνει τα φασόλια, το ρύζι, τα πράσινα λαχανικά, και τα ξερά φρούτα να σας προστατεύουν από το καρκίνο του εντέρου;  Με μια λέξη : ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι γνωστές σαν αντικαρκινογόνες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι  ένας τέλειος συνδυασμός από διάφορα θρεπτικά συστατικά τα οποία δουλεύουν όλα μαζί και βοηθούν στο να απομακρύνουν τον καρκίνο. Και τέλος ένα ‘άλλο πλεονέκτημα τους είναι ότι, μια δίαιτα υψηλή σε ίνες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην σταθεροποίηση του ζαχάρου του αίματος , να ελέγξει την όρεξη σας και να μείωση την χοληστερίνη σας.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *