ΜΕΤΡΗΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ - Psoma.gr
163
single,single-portfolio_page,postid-163,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Τα βαρέα μέταλλα σπέρνουν τον όλεθρο μέσα στο σώμα μας.

Ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και το αλουμίνιο δύναται να προκαλέσουν νευρολογικά συμπτώματα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτά περιλαμβάνουν απώλεια της νοητικής ικανότητας, άνοια, Alzheimer, Parkinson, απώλεια αίσθησης στα άκρα και το πρόσωπο, σύνθλιψη κόπωση, πονοκεφάλους και πολλά άλλα.

Το αρσενικό μπορεί να προκαλέσει πολυοργανική ανεπάρκεια και σημαντικά αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να έχετε αυξημένες ποσότητες αυτών των βαρέων μετάλλων για πολλά χρόνια πριν από την ανάπτυξη της νόσου. Τα βαρέα μέταλλα μπορεί να είναι ήσυχα, ή όχι και τόσο ήσυχα, μειώνοντας την μακροπρόθεσμη ποιότητα της υγεία σας.

Το μόνο βαρύ μέταλλο που μπορεί να ελεγχθεί με ακρίβεια στο αίμα είναι ο μόλυβδος, δεδομένου ότι μπορεί να συγκεντρωθεί στο μυελό των οστών. Τα άλλα βαρέα μέταλλα συγκεντρώνονται στο εσωτερικό του ιστού, όπου δεν είναι άμεσα διαθέσιμα στο αίμα. Έτσι, η μέτρηση του αίματος δεν είναι η τέλεια λύση.

Τι σημαίνει αν είμαι θετικός για τα βαρέα μέταλλα;

Είναι σημαντικό ότι καμία από αυτές τις δοκιμές δε θα απαντήσει στο ερώτημα του κατά πόσον τα βαρέα μέταλλα που βρέθηκαν στο σώμα σας προκαλούν κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτό που αποκαλύπτουν οι όποιες μετρήσεις είναι εάν έχετε τα βαρέα μέταλλα στο σώμα σας και σε ποια επίπεδα σε σύγκριση με τις φυσιολογικές τιμές.

Ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε για να απαλλαγείτε από τα βαρέα μέταλλα;

Η διαδικασία της δέσμευσης βαρέων μετάλλων και απαλλαγής τους από το σώμα σας ονομάζεται αποσιδήρωση.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για να απαλλάξετε το σώμα σας από τα βαρέα μέταλλα:

  • ενδοφλέβια θεραπεία
  • θεραπεία από του στόματος.

Η ενδοφλέβια θεραπεία ενδέχεται να είναι πολύ πιο αποτελεσματική, αλλά η αποσιδήρωση δια στόματος είναι πολύ πιο εύκολο να εκτελεσθεί, δεδομένου ότι δεν διαταράσσονται οι καθημερινές δραστηριότητες του / της ασθενή.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

Τα βαρέα μέταλλα σπέρνουν τον όλεθρο μέσα στο σώμα μας. Ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και το αλουμίνιο δύναται να προκαλέσουν νευρολογικά συμπτώματα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτά περιλαμβάνουν απώλεια της νοητικής ικανότητας, άνοια, Alzheimer, Parkinson, απώλεια αίσθησης στα άκρα και το πρόσωπο, σύνθλιψη κόπωση, πονοκεφάλους και πολλά άλλα.

Category
ΔΙΑΤΡΟΦΗ